Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Vint-i-cinc anys del Nou Sardenya: l'estadi de les dues inauguracions

04 Maig 2020 Àngel Garreta
Article de Mundo Deportivo sobre la inauguració municipal del Nou Sardenya Article de Mundo Deportivo sobre la inauguració municipal del Nou Sardenya Arxiu MD

El 4 de maig del 1995 l'Ajuntament va inaugurar el Nou Sardenya. El club va fer la seva inauguració particular el 15 d'agost d'aquell any.

Tot allò que s'inaugura (una obra, una insta·lació, un equipament, una representació, un festival...) acostuma a tenir una única data d'estrena. El Nou Sardenya no. La casa de tots els europeistes té una data oficial i una d'oficiosa. Una de burocràtica i una altra de sentimental. Tot seguit us expliquem la història.

El nou recinte escapulat havia d'acollir, a ple rendiment, l'inici de la temporada 1995/1996 després de molts mesos d'obres i d'exili de l'equip, que just aquella temporada baixaria a Tercera després de només un any a Segona B, on va haver de competir sense casa al Feliu i Codina d'Horta. 

L'Ajuntament, en plena campanya electoral, va decidir fer una inauguració el 4 de maig del 1995 amb el Nou Sardenya encara amb alguns aspectes per finalitzar de les seves obres. Ho va fer organitzant un Europa-Barcelona de veterans que va acabar 1-13 i va protagonitzar la primera anècdota i el primer 'handicap' d'un estadi que era nou: el marcador electrònic no podia registrar dos dígits per equip i, qui va treure el cap pel recinte al final del matx, bé es deuria pensar que el partit havia acabat '1-3'.

El club, però, va decidir organitzar tres mesos i mig després la seva pròpia inauguració i en plena Festa Major de Gràcia. Ho va fer posant sobre el terreny de joc la primera plantilla i organitzant la primera edició del torneig estiuenc 'Vila de Gràcia', amb la UE Lleida -llavors a Segona- com a primer rival (0-1). Aquella jornada va comptar també amb festa, balls i celebracions a mode d'inauguració i es va emetre en directe pel Canal 33.

Oficialment, avui és el 25è aniversari del Nou Sardenya i, per a molts altres europeistes, només compta la data del 15 d'agost. Quina és la vostra?

Galeria d'imatges

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics