Els penals deixen fora de la Copa Catalunya un Europa atrevit davant un Segona B

04 Agost 2019 Àngel Garreta
L'Europa s'ha estrenat a bon nivell L'Europa s'ha estrenat a bon nivell Àngel Garreta

Bon partit i bon ritme, més propi de temporada en curs, el que han ofert Europa i Llagostera (1-1 i penals pels visitants) al Nou Sardenya.

Copa Catalunya (1a ronda) · 19 hores · Estadi Nou Sardenya · 450 espectadors

1(2) - 1(4) LLAGOSTERA

Bon matx, de principi a fi en el primer partit de la pretemporada dels dos clubs. S'ha avançat el Llagostera però l'Europa ha pogut empatar al tram final i forçar uns penals que han caigut del cantó visitant.

La primera ocasió del matx, una contra on Martínez ha vist l'arribada d'Àlex Cano des del darrere, li ha assistit la pilota i el capità ha acabat xutant alt i desviat. Als 20 minuts, el llagosterenc Èric, posteriorment autor del gol i un dels més actius en atac del seu equip, ha avisat amb un potent xut que ha fregat la base del pal curt. La rèplica immediata, un xutàs de Sergi Pastells que ha blocat segur Marcos.

Deguda la intensa calor, més o menys a l'equador de cada part s'ha fet una pausa de refresc per poder beure aigua. Primera vegada que això passa en partit oficial a Gràcia. La primera ha tingut lloc al minut 29 del primer temps i ha semblat baixar una mica el ritme de l'encontre quan aquest s'ha tornat a posar en marxa ja sense ocasions gaire remarcables fins a la mitja part.

Als sis minuts de la represa, una bona jugada d'Èric, obrint-se angle des de límit dret de l'àrea, ha acabat amb un potent xut que ha obert el marcador i ha posat el 0-1 a l'electrònic. El Llagostera ha agafat avantatge i, a estones, ha semblat voler fer un pas endavant buscant el segon davant un Europa que volia però no trobava per on generar ocasions.

Amb tot, el duel es mantenia igualat i de bon nivell, gens propi d'un inici de pretemporada sinó més similar a un partit de lliga -factor que parla en positiu de tots dos conjunts-. Finalment, a base d'insistència, ha caigut el premi pels graciencs i en una jugada de murri. L'Europa ha tret molt ràpid un córner en curt, la pilota s'ha bombejat al primer pal i allà Guillem Josa, de cap i rematant creuat, ha posat la pilota lluny de l'abast de Marcos i ha transformat el gol que ha dut el matx als penals un cop finalitzats els 90 minuts reglamentaris i 5 d'afegit.

Als penals, el Llagostera ha marcat els quatre penals que ha xutat i l'Europa ha fallat -o el porter Marcos ha encertat, segons es miri- en dues ocasions, quedant així eliminat el conjunt europeista i classificat el quadre que, la temporada passada, va guanyar la lliga de Tercera Divisió i ara milita a Segona B.

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Castell (Guti, 61'), Àlex Cano (Josa, 57'), Gabi López (Varona, 57'), Uri, David Jiménez, Alberto (Guillen, 77'), Martínez (Sergi Monsó, 53'), Alfons Serra i Jordi Cano (Kilian, 61').

LLAGOSTERA: Marcos, Lucas, Pol (Diego, 64'), Gil Muntadas (Pasquina, 60'), Sascha (Kuku, 79'), Moussa (Cobos, 83'), Maynau, Crespo, David Garcia, Èric (Nauel, 68') i Adri Lledó (Yeray, 87').

ÀRBITRE: P.

TARGETES: Grogues a Sergi Pastells, Gabi López i Josa (Europa) i a Crespo (Llagostera).

GOLS: 0-1 (Èric, 51'); 1-1 (Josa, 84')

PENALS: Xuta Llagostera (Diego): Gol | Xuta Europa (Uri): Gol | Xuta Llagostera (Yeray): Gol | Xuta Europa (David Jiménez): Gol | Xuta Llagostera (Nauel): Gol | Xuta Europa (Alfons Serra): atura Marcos | Xuta Llagostera (Pol): Gol | Xuta Europa (Varona): atura Marcos -- 2-4 final.

Primera eliminatòria de la Copa Catalunya 2019/2020.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats (molèsties musculars) i Albert Martí (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Miki Puerto, Joel Jorquera i el porter Uri Vives / Pel Llagostera han restat a la banqueta: Bigas, Abel i el porter Santaló.

Partit disputat amb temps calurós però suportable.

L'Europa queda eliminat de la competició. Segon duel entre els dos equips en aquesta competició. En tots dos casos classificació pel Llagostera. Han debutat amb l'escapulada en partit de competició oficial Guti, Kilian i Sergi Monsó.