Un partit de futbol, el millor homenatge a la plantilla de l'ascens a Segona B del 1994

26 Maig 2019
Foto de família del partit de veterans Foto de família del partit de veterans Àngel Garreta

Els veterans de l'Europa han disputat un partit contra els de l'Espanyol (2-6) al Nou Sardenya per recordar els 25 anys de l'ascens.

26/05/19 · 11 hores · Estadi Nou Sardenya

2 - 6 ESPANYOL

Sota una calor més pròpia d'agost, els veterans escapulats i blanc-i-blaus (avui de vermell) s'han donat cita en el marc de celebracions i recordatoris de l'ascens que, ara fa un quart de segle, va dur l'Europa a Segona B en la temporada que menys s'ho podia imaginar, exiliat sense camp propi -s'estava edificant el Nou Sardenya-.

No han faltat a la cita del partit organitzat pel Grup d'Història Ramon Vergés la major part de cares conegudes d'aquell equip, començant pel tècnic Pep Rovira els altres dos tècnics de l'staff de la temporada 93/94, Alfonso Gallardo i Javier Revilla i qui va ser el delegat d'aquella plantilla, Ramon Vergés. Quant a jugadors, han estat convocats a l'estadi Albarran, Miñana, Capella, Ventura, Carvajal, Surallés, Àlex, Mario, Juanfran, Colomé, Gómez, Teruel, José Manuel, Rubio, Bufi, Óscar, Vicente i Zaragoza.

En la sortida al terreny de joc hi ha hagut un record pel desaparegut David Martín. Els capitans Ventura i Capella han saltat a la gespa amb la samarreta amb el número 10 en memòria del seu company. Pel que fa al partit, 2-6 favorable a l'Espanyol. Els periquitos han obert ràpid la llauna i, curiosament, tots els gols del matx, menys dos, han estat obra de jugadors que han passat per l'Europa, hagin defensat avui un o altre equip de veterans. Així, al minut 3 l'exeuropeista Albert Martínez ha fet el 0-1 per a l'Espanyol. Âlex Delmàs, un dels jugadors veterans de l'Europa que no era d'aquella generació però que ha reforçat l'equip ha fet un golàs des de més de 30 metres que ha suposat l'empat 1-1.

A tocar de la mitja part, l'exescapulat Raúl Verdú ha fet l'1-2 per a l'Espanyol i acte seguit un altre ex, Borja Criado, ha posat l'1-3 amb què s'ha arribat al descans. A la represa, el propi Borja ha repetit als dos minuts (1-4) i Juvenal ha fet l'1-5 quatre minuts més tard. A tres minuts pel final, Raúl Marín ha signat l'1-6 i quan el matx ja agonitzava, un penal sobre Delmàs l'ha transformat Bufi des dels onze metres en el 2-6 final.

Amistós commemoratiu dels 25 anys de l'ascens a Segona B.

Partit disputat a ple sol sota una intensa calor.

Primer dels actes d'homenatge a la plantilla 1993/1994. El següent, un sopar dins la Diada del Soci el proper 5 de juny al vespre.

Emotius retrobaments a l'estadi: Surrallés i José Manuel s'abracen efusivament / Galeria: Àngel Garreta