agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

L'EUROPA ... COM EL PALAMÓS?

El dia que l'equip va vestir de groc i blau

Al llarg de la seva vida esportiva, l'Europa ha vestit amb diferents colors a la samarreta suplent (tot blau, vermell, taronja...), però només una vegada ha vestit igual que el degà del futbol català, el Palamós, és a dir, de groc i blau. Va ser en dos amistosos als anys 20 contra el NAC Breda d'Holanda. Si l'equipació era curiosa per l'Europa, també són curioses (vistes amb la mentalitat actual) les dates en que es van disputar els partits.

El NAC Breda, campió de la lliga d'Holanda la temporada 20/21, va disputar dos amistosos amb l'Europa. Van jugar-se el dia de cap d'any de 1922 i el dia d'any nou de 1923, dos dies seguits i en festivitats importants. Al primer partit el resultat va ser de 0-0, però sorprenent va ser la victòria de l'Europa, només un dia després, per 7-0 !!! El canvi d'any va sentar bé al conjunt escapulat. Un conjunt escapulat que no va vestir de blanc i de blau com és habitual, sinó de groc i blau.

El NAC Breda, que portava els colors blanc i negre, es confonia amb la primera equipació dels graciencs, que van portar la samarreta que es veu a la imatge inferior (que és, per lògica dels temps, en blanc i negre). Una roba que no s'ha tornat a veure més. A la imatge inferior podem veure un refús amb el puny del porter del NAC a intent de rematada de cap del mític Manel Cros, el davanter estrella de l'època.

 Europa

Foto: El Mundo Deportivo
Documentació: Xavier Vidal

acidH TEB SpecialOlympics