Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

EL PRIMER EUROPA CAMPIÓ

Temporada 1911-1912, Grup Júnior

Fundat el 1907, l'Europa no va poder competir en campionats oficials fins la temporada 09/10. Dues més tard, un grup de joves europeistes, encara vestits a ratlles verticals, va guanyar el primer títol de la història de l'entitat, la lliga del Campionat de Catalunya en la seva categoria de Grup Júnior. Era l'equip que jugava els seus partits davant la Sagrada Família que en aquells temps estava aixecant Gaudí.

Aquella temporada el president fundador del club, Rodolf Collell, va deixar el seu lloc al jugador Francesc Ventura. La categoria Júnior estava formada en aquelles èpoques per Andresense, At. Sabadell, Avenç, Badalona, Barcino, Bétulo, Catalunya, Franco Español, Gimnástico, Gimnástico Ateneo, Internacional, Manresa, Martinense, Mataró, Mercantil, New Catalonia, Sabadell, Sarrià, Stadium, Tibidabo i el propi Europa.

La classificació obtinguda va causar sorpresa, ja que l'Europa va aconseguir el títol de campió de grup i més tard, en lluita amb els campions d'altres grups, va assolir l'ascens a la divisió Sènior. Els europeistes, però, no van poder gaudir d'aquest merescut ascens perquè segons recullen les poques informacions d'aquella dècada, el club havia desobeït unes normes de la federació i van ser descomptats els punts guanyats contra el Barcino i el New Catalonia... un fet, el de perdre punts als despatxos, que segueix a l'ordre del dia al futbol català per a tots els equips.

 

Primera
Equip de l'Europa del 1912 davant la Sagrada Família. D'esquerra a dreta:
Colet II, Barnet, Alonso, Suñé, Soler, Colet I, Coma, Martí, Vicenç Martínez,
Bonaventura Pelaó i Ventura (a la vegada president del club)

acidH TEB SpecialOlympics