agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

EL PRIMER PRESIDENT

Rodolf Colell, màxim dirigent l'any 1907


La història de l'Europa parla molt del considerat millor president de tots els temps, Joan Matas, i també d'aquells que van dirigir el club en grans èpoques com l'era a Segona A o les Copes de Catalunya. No obstant, un nom ha passat sempre fugaçment per l'europeisme: Rodolf Colell, el primer president. Amo del Bar Bodega La Roca (seu on es va fundar el CE Europa al carrer Sicília de Gràcia), va tenir l'històric honor de ser el primer màxim dirigent de l'entitat escapulada -llavors a ratlles verticals blanques i blaves-. El seu mandat va durar 4 anys, de 1907 a 1911.

Rodol Colell Admetller va ser a més el responsable que l'Europa pogués competir oficialment. El club, generat d'una fusió, va adoptar el nom d'un club que desapareixia, el FC Europa. Els deutes de l'extint equip impedien a la nova "franquicia esportiva" competir oficialment. Colell va eixugar el deute de la seva pròpia butxaca. La temporada 1909/1910 per fi l'Europa va participar per primera vegada en un campionat oficial, el Grup Júnior del Campionat de Catalunya.

El 1911, Francesc Ventura, jugador del Primer Equip, va fer-se càrrec de la presidència, dirigint el club de 1911 a a 1913.  Per la seva banda, Colell va ser nomenat vicepresident de la Federació Catalana de Futbol el 22 d'agost de 1912. A finals del mandat de Ventura el conjunt gracienc va obtenir el seu primer ascens, però aquesta ja és una altra història.

 

President


Única imatge que figura als arxius del club del primer president de tots els temps i que figura
també al llibre del Centenari "Història d'un històric" de Ramon Vergés.

 

acidH TEB SpecialOlympics