agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

EL MISTERI DE L'ORÍGEN DE L'ESCAPULARI A LA SAMARRETA

Una foto del llibre Centenari suma dubtes


Perquè l'Europa va d'escapulat no s'ha pogut demostrar ni argumentar mai al 100%. Sempre s'havia seguit el fil arrel de dues teories: moda de l'època en vestits de nens petits i comunions o bé inspirat en l'equipació del Birmingham després d'una visita a Gràcia. Ara s'afegeix una tercera via inèdita i descoberta gairebé de forma involuntària dins el propi llibre del Centenari de l'Europa.

Durant les diverses pàgines del llibre, Ramon Vergés, autor del mateix, explica les evolucions de les samarretes de l'equip gracienc. De l'original a ratlles verticals blanques i blaves es va passar a una samarreta llisa amb coll blau i fins i tot la temporada 25/26 el Primer Equip de futbol va arribar a jugar totalment de blanc (pantalons i tot). És arrel de la temporada 26/27 que l'equip de "foot-ball" adopta l'escapulari blau a la seva samarreta. El llibre del Centenari, però, mostra públicament i gairebé de forma involuntària un fet singular. Una temporada abans de la incorporació de l'escapulari, a la pàgina 50 del llibre figura una foto de l'equip de bàsquet de l'època, creat feia quatre anys enrera. Aquesta foto -la que figura a continuació- reflexa cinc jugadors de l'equip de "basket-ball" amb una samarreta blanca... amb escapulari blau!.

L'Europa de futbol vesteix d'escapulari per moda de la roba de l'època? Vesteix així inspirat en el Birmingham d'Anglaterra en una visita dos anys abans?... o bé ara hem d'incorporar una tercera via d'hipòtesi veient el propi equip de bàsquet gracienc?. Sens dubte, el misteri del blau escapulari serà eternament això: un misteri.
 

Escapulari
Equip de bàsquet de la temporada 25/26, amb un escapulari blau al pit... justament un any
abans que l'equip de futbol fes servir l'escapulari a la primera equipació (26/27)

 

acidH TEB SpecialOlympics