agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

DOS CRACKS, DOS MONS

Capella i Maradona, mites de dos mons


Si parlem de Carles Capella i de Diego Armando Maradona, segurament tothom pensi que aquests dos futbolistes no tenen res a veure. De fet potser és així, però als anys 80, durant uns minuts, van coincidir com a rivals sobre la gespa. Dos cracks de dos mons completament diferents en una foto d'un partit amistós al Miniestadi.

Tots dos futbolistes són considerats uns cracks. Un ho va ser del món mediàtic, del professional, de la classe més alta d'aquest esport, internacional i campió del món amb la seva selecció, l'argentina. L'altre ho va ser del món més proper, del modest, del de casa nostra. A un la fama i el carisma el va fer perdre el nord i convertir-se, des de fa temps i fins ara, en un dels pitjors miralls humans pels més petits dins el futbol. A l'altre el carisma i la fama a nivell català el va convertir en una persona estimada i admirada, història viva de l'Europa i exemple per la canalla.

El fet que va portar a tots dos cracks, de mons tan diferents, a trobar-se sobre un terreny de joc va ser un amistós disputat la temporada 82/83 entre jugadors del FC Barcelona de la primera plantilla i un combinat de jugadors de Tercera a mode de 'selecció catalana'. Capella va ser el capità d'aquell combinat que va perdre per 8-1.

Maradona

acidH TEB SpecialOlympics