agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

Fernando Núñez: "En una bona planificació esportiva no es poden deixar les coses pel final"

16 Abril 2017 Redacció
Fernando davant la llotja de l'estadi Fernando davant la llotja de l'estadi Àngel Garreta

El número d'abril del periòdic mensual oficial del club, L'Escapvlat, dedica les pàgines centrals a una entrevista amb el nou secretari tècnic.

Fernando Núñez és un dels mites futbolístics de l’etapa recent de l’europeisme. Als seus 38 anys mira enrere i veu 186 partits amb la samarreta escapulada i 21 temporades com a jugador amateur amb més de 600 partits a les seves espatlles. Ara, ha decidit penjar les botes. Ho fa per afrontar un gran repte: ser el secretari tècnic del club que porta al cor i en el qual es va formar: l’Europa.

Content de tornar a casa?
Molt feliç. Sempre he volgut seguir vinculat al futbol i aportar la meva experiencia. Quin millor lloc que al meu equip de sempre?

Explica’ns com es va gestar el teu fitxatge pel club...
L’estiu passat vaig rebre la proposta. Vaig parlar amb Víctor Martínez, Jordi Vela, Agustí Tenllado… gent que coneixo des de que era un crio i em van comentar quin seria el projecte i si em podria interessar el càrrec de secretari tècnic. Per descomptat vaig dir que sí d’immediat. Afronto aquesta etapa amb molta il·lusió.

Encara ets jugador en actiu. Què va dir el teu actual club, el Sant Cugat, quan els hi vas comunicar?
Els hi vaig comunicar abans que sortís la notícia en cap mitjà al cos tècnic i es van alegrar molt per mi i a més m’estan ajudant a conèixer més jugadors, ja que tant José Alcaraz com Ramon Montilla tenen un ampli coneixement. Els hi estic molt agraït.

En aquests 2 mesos que portes al càrrec, com ha estat la teva acollida a l’Europa per part del soci? I per part de la plantilla del Primer Equip i el cos tècnic?
La veritat és que estic encantat amb tothom. Amb els socis que des de la meva etapa al futbol base m’he sentit molt estimat, amb la plantilla que inclús alguns de ells han estat companys meus i amb quasi tots m’hi he enfrontat en un terreny de joc i, per descomptat, amb el cos tècnic l’acollida ha estat immillorable.


170416 fernando 1
Fernando Núñez parla amb els tècnics Joan Esteva i Mati Borsot a l'entrada de l'estadi

Digue’ns, a grans trets, quina serà la teva tasca com a secretari tècnic.
Fer una mica d’enllaç entre la plantilla i la Junta Directiva, ajudar-los en el que pugui, conèixer el màxim de jugadors possibles i, sempre d’acord amb cos tècnic i directiva, fer la plantilla del Primer Equip el més competitiva possible.

Aquest any està sent una temporada molt complicada a nivell esportiu per la manca de planificació. És encara aviat per dir-ho, però creus que la plantilla, almenys en un percentatge alt, pot estar tancada 3 o 4 setmanes després de finalitzar la lliga?
Aquesta és la nostra intenció. Tenir la plantilla definida en la seva major part el més aviat possible. Després sempre pot haver-hi algún moviment més durant l’estiu però nosaltres pensem que en una bona planificació no es poden deixar les coses pel final.

La confecció de la plantilla amb qui es consensuarà? I quin tipus de criteris la determinaran?
Com ja he comentat abans, la confecció de la plantilla será consensuada amb el cos tècnic i la direcció esportiva. Tractarem de combinar jugadors contrastats i amb experiència amb jugadors joves amb ganes de competir i tenir minuts. Dins del possible volem tenir jugadors de casa a la plantilla del primer equip.

Després de la pèrdua de l’Àliga, una previsible reducció de pressupost pot afectar a que tinguem un equip menys competitiu l’any que ve?
Nosaltres intentarem que no afecti. És evident que la dolenta gestió anterior no ajuda però tenim confiança en poder tenir una plantilla que pugui competir amb garantia d’èxit.

Has seguit ja alguns partits del Primer Equip i també ens consta que has estat veient altres equips i jugadors. Sense desvetllar dades ni noms, tens ja al teu cap una llista de qui podria formar part de l’equip l’any que ve? Quins criteris creus que s’han de seguir?
Es tracta de conèixer les mancances que pugui tenir aquest any la plantilla i intentar millorar-la. Intentarem portar jugadors compromesos, amb ganes de jugar en un club històric i amb nivell per poder fer una bona temporada.

Tu, actualment, jugues a Primera Catalana. Veus en aquesta categoria jugadors joves amb qualitat per a donar el salt amb garanties a Tercera?
Sí. Hi ha jugadors amb projecció i qualitat suficients per a donar el salt a Tercera. M’ajuda bastant jugar en aquesta categoria i així poder conèixer-la millor.


170416 fernando 2
El nou secretari tècnic amb l'estadi al fons

Pensant en un futur, quina estructura a nivell de seguiment de jugadors i equips penses crear?
Es tracta de tenir controlat el més àmpliament possible el futbol català. Intentarem tenir la màxima informació, bases de dades, gent de la meva confiança que m’aporti informacions sobre jugadors i poder-los veure en acció i fer un seguiment als que puguin semblar interessants.

Una de les teves missions, a banda dels fitxatges, has dit que serà el de ser un enllaç entre el Primer Equip i la Junta Directiva. En aquest sentit, penses que la teva llarga trajectòria com a jugador pot ser un plus en les teves relacions amb el vestidor?
Jo crec que em pot servir de molt. Encara sóc jugador en actiu i encara penso com qualsevol d’ells així que puc entendre perfectament les seves inquietuts. Això pot servir per a que puguin tenir més confiança en mi.

Com a jugador t’has fet al Nou Sardenya en el planter i vas arribar al Primer Equip en edat juvenil i ben aviat et vas consolidar. El cas més recent d’ascens és el de Varona. Què creus que manca actualment per a que casos com aquests siguin més habituals al nostre club?
Hi ha d’haver una sèrie de factors que ho facin possible. En primer lloc cal procurar que, en un futur, el salt de juvenil al Primer Equip no sigui tan gran. La nostra intenció és aprofitar també l’Europa B per a que els jugadors joves amb projecció vagin adquirint experiència. I una qüestió important: tenir un cos tècnic al Primer Equip que tingui confiança en els joves i els doni minuts. El cos tècnic actual ho està demostrant amb Varona i amb jugadors que actualment entrenen amb ells i em consta que si la situació d’aquest any hagués estat diferent, algun jugador més de la pedrera hauria tingut minuts.

Per últim, vols afegir alguna cosa més. Li diries alguna cosa a l’afició?
Poc més. Tant sols dir que il·lusió, ganes i treball per la meva part no en mancaran. Per això esperem que amb l’ajuda de la nostra afició, puguem complir amb els objectius que ens proposem.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics