Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Europeistes pels Estats Units!

16 Agost 2022 Xavi de la Ossa
Sara Estrada en el seu últim partit amb l'Europa a les semifinals de la Copa Catalunya Juvenil Sara Estrada en el seu últim partit amb l'Europa a les semifinals de la Copa Catalunya Juvenil Arxiu CE Europa (Xavi de la Ossa)

En les últimes temporades és comú que diversos jugadors i jugadores optin per la via nordamericana.

Els Estats Units solen ser una finestra d'oportunitat professional. A través del futbol, les persones que hi viatgen ho fan a la cerca d'una aventura que els permeti viure tota una experiència lluny de casa. A l'Europa no són pocs els casos de futbolistes (tant femenines com masculins) que han optat pels EUA com a via per a continuar progressant en les seves carreres professionals i esportives. En futbol femení s'afegeix el condicionant que fins ara les nord-americanes han estat referents i, de fet, són les vigents campiones del món.

Sepha i Ricki Vidal han estat els últims noms d'una llista on està Ignasi Varona, qui va guanyar la lliga a Tercera Divisió amb el Primer Equip masculí abans de marxar al Wisconsin Badgers per a continuar amb els seus estudis i jugar a futbol. Cas sonat també el d'Ona, futbolista del Primer Equip femení fa dues temporades i amb pas pel Juvenil A, procedent de Northern State University, on també compaginava la pràctica esportiva amb els estudis.

 

OnaAldea

Ona amb el Northern State University

 

 

Els últims, i més sonats, casos han estat el de Sepha, jugadora que ha estat compaginant convocatòries amb el Primer Equip i el Juvenil A aquesta temporada. La davantera ha volat destí Atlanta, en concret a Georgia State University, on té una beca per continuar els seus estudis en periodisme compaginant-ho amb el futbol. Ricki Vidal també ha emprès l’aventura americana. El davanter, format a Gràcia, estudiarà aquest pròxim any un màster als Estats Units amb una beca per a jugar a futbol. Després de completar la seva primera temporada amb el Primer Equip, Estats Units s’emporta a un altre futbolista que podrà continuar el seu creixement.

L’últim cas és el de Sara Estrada, fins ara futbolista del Juvenil A de l’Europa. A les ordres de Nany Haces les dues últimes temporades, la central ha esdevingut figura important en l’equip que ha pogut disputar per primera vegada en la història la Copa Catalunya. Tot i la derrota a la semifinal contra el Barcelona, el seu paper aquesta campanya ha esdevingut clau. Estrada marxa als Estats Units, concretament a Florida, per continuar, d’igual manera que han fet els seus homònims, amb la seva formació professional i carrera futbolística. "L'oportunitat no t'arriba a tu, sinó que ets tu qui la busques. Volia marxar ja l'any passat per buscar una millora. És una experiència que em venia de gust viure per formar-me també com a persona. M'encanta el futbol a Europa, però és necessari veure altres cultures per prendre't l'esport d'una altra manera. Tant de bo tornar més endavant i poder ensenyar el que he après aquí", diu Estrada.

"Aquí (als EUA) la prioritat és el futbol perquè la beca és gràcies a això. Nosaltres entrenem cada dia (a vegades doble sessió) i a la vegada estic estudiant la carrera. Cada setmana juguem partits en una lliga que dura fins al desembre i després entrem en un sistema de classificacions per competir cada vegada a major escala (regional, estatal, etc.). Vull treure el màxim possible d'aquesta experiència", conclou.

Àlex Isern: l'aventura canadenca

Àlex Isern, qui fou jugador del Primer Equip masculí de l’Europa, va passar la primera part de la temporada 2010/2011 al Canadà, on va estudiar l’últim curs de la carrera de direcció i administració d’empreses a la University of British Columbia.  Els “Thunderbirds” de la Universitat British Columbia (UBC), on jugava Àlex Isern, van quedar sotscampions de lliga. El futbolista gracienc va ser inclòs a l’All Star de la lliga, escollit com millor migcampista.

En l’actualitat, Isern, fundador d’ISL, duu anualment centenars de jugadors a Barcelona per a fer preparació esportiva, clínics amb jugadors professionals i turisme per la ciutat. Fins a l’esclat de la pandèmia han entrenat sovint tant a l’Àliga com al Nou Sardenya i aquest mateix estiu ha organitzat la gira del primer equip masculí del FC Barcelona pels Estats Units, on els de Xavi Hernández s’han enfrontat a Madrid, Juventus i LA Galaxy.

 

ReporIsern 2

Àlex Isern en la seva aventura al Canadà

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics