Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

El primer escut del CE Europa ja llueix a la sala de premsa del Nou Sardenya

L'escut exposat a la sala de premsa del Nou Sardenya L'escut exposat a la sala de premsa del Nou Sardenya CE Europa

Des del passat 13 de juliol, el primer escut de què es té constància del Club Esportiu Europa està exposat a la sala de premsa del Nou Sardenya.

El procés, documentat pel Directiu de Patrimoni, Antonio Pardo, comença l'11 de novembre de 2020, quan es va recuperar l'escut del local on es va fundar el Club Deportiu Europa, el Bar-Bodega la Roca, al 290 del carrer Sicília, a tocar de la Sagrada Família. L'operació era d'alt risc i complexitat i és per aquest motiu que va intervenir el mestre paleta Manel Sanjurjo, un especialista en la matèria.

A efectes de conservació i exposició de la peça, el CE Europa va contactar, d'igual manera que es va fer pel tractament dels banderins històrics i els trofeus, amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). Mireia Cerrada i Cristina Bartrès, professionals restauradores adscrites al CRBMC van analitzar la peça el 14 de març de 2022 i se la van endur per procedir a restaurar-la.

La peça duia adherida un bloc espès de material d'obra i presentava diversos desperfectes fruit dels més de cent anys en una paret. El procés de restauració va anar força bé, però es va allargar més del previst perquè al revers hi van trobar una malla de ferro molt rovellat i podrit, que ja no feia la seva funció de suport i la van haver de treure perquè amb el temps les taques d'oxidació s'haguessin filtrat. Van substituir-lo per una malla de fibra de vidre, que fa la mateixa funció de reforç, però amb un volum i pes inferiors. 

A partir d'aquí es va netejar la peça, tractar, reomplir les juntes, reconstruir la punta dreta de l'escut (que faltava) i es va retocar el color per les pèrdues que presentava. Finalment, i tal com es mostra en la galeria d'imatges, es va procedir al blindatge final i a la col·locació a la sala de premsa del Nou Sardenya.

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics