Imprimir aquesta pàgina

L'Espanyol de veterans supera l'Europa

27 Desembre 2015 Àngel Garreta
Dos ex de l'Europa i de l'Espanyol en el duel d'avui, Blanco i Pacha Dos ex de l'Europa i de l'Espanyol en el duel d'avui, Blanco i Pacha Àngel Garreta

Els veterans d'Europa i Espanyol han disputat aquest migdia el darrer dels dos partits commemoratius dels 75 anys de Sardenya. El conjunt blanc-i-blau, avui de vermell, s'ha imposat amb un clar 2-6 obtingut al tram final.

Amistós de veterans · Celebració 75 anys Sardenya · 27/12/15 · 12 hores

2 - 6 ESPANYOL

Amb només dinou dies de diferència, els veterans de l'Europa s'han tornat a vestir de curt per tancar els homenatges esportius dels 75 anys de Sardenya -resta encara activa l'exposició fotogràfica-. En el partit d'avui, moltes cares conegudes pels europeistes, donat que a les files de l'Espanyol han militat jugadors que també són exfutbolistes del conjunt gracienc. De fet, per equilibrar efectius, jugadors amb passat a les dues files com Sito Martínez, Pacha i Raúl Verdú han jugat una part amb cada equip.

L'encontre ha resultat igualat en el seu inici, quan les forces eren màximes en totes dues formacions. Al minut 22, una pilota centrada per Raúl Verdú des de l'esquerra de l'atac ha estat transformada per l'exjugador i exentrenador dels graciencs, 'Tintín' Márquez, en el 0-1 favorable a l'Espanyol. L'Europa no li ha perdut la cara al partit i Francisco Gómez, pentinant de cap una centra d'Àlex Delmàs, ha estat a tocar d'empatar. Al minut 40, Albarran ha demostrat la classe que encara guarda com a porter aturant un mà a mà amb el davanter Manel. No obstant, el porter europeista no ha pogut fer res a tres minuts del descans per evitar el segon: centrada de Luís Blanco que Surrallés, involuntàriament en allargar la cama buscant tapar la centrada, desvia cap a la pròpia porteria.

A la represa l'Europa ha buscat el gol per ficar-se de ple en el partit i, després d'un avís d'Ángel Gómez de falta directa fregant la creueta, el propi jugador ha retallat distàncies. Delmàs ha intentat un regat a la frontal i la pilota, rebotada, ha arribat a Gómez qui, de fort xut des d'uns 25 metres, ha fet l'1-2. El marcador s'ha estretat però per poca estona. No havia passat ni un minut des que l'Espanyol ha servit des del mig del camp que un error defensiu ha propiciat una fàcil passada de Serrano a Blanco per convertir l'1-3. Era la primera de les dianes de Blanco (exjugador també de l'Europa), golejador del dia amb un 'hat-trick'.

A partir d'aquí, un encontre igualat en el marcador durant tota una hora s'ha acabat trencant, física i ofensivament, en favor dels espanyolistes. Tres minuts després de l'1-3 ha arribat l'1-4: un córner servit al segon pal l'ha posat l'exentrenador del Juvenil A de l'Europa, Óscar Sanchís, de nou cap al primer pal. La defensa gracienca no ha encertat a refusar i Manel, de cap, ha foradat la xarxa. Als minut 70 i 73, Pacha, en aquesta segona part defensant els colors de l'Europa, ha estat a punt de marcar per partida triple: primer amb un xut creuat que desvia el porter i després amb dues rematades de cap gairebé seguides i fregant el pal. Han estat les darreres opcions de l'Europa d'estretar el marcador al marge del 2-4, transformat al minut 75 amb un nou gol en pròpia porteria, en aquesta ocasió del blanc-i-blau Morón, intentant refusar la centrada d'una falta favorable als escapulats.

Els darrers deu minuts d'encontre només han tingut un protagonista: Luís Blanco. El davanter ha signat el 2-5 regatejant el porter (84') i el 2-6 amb una gran internada per l'esquerra i creuant la pilota, amb sang freda, en el mà a mà amb Rodón (87'). Fins i tot en la darrera acció del partit, amb el xiulet de l'àrbitre ja a la boca a tocar d'assenyalar la fi, Blanco ha desaprofitat una clara ocasió de fer el setè i signar el seu particular pòquer de gols. Finalment, el capità de l'Espanyol i també entrenador avui, Pedro Patón, ha recollit el trofeu 'Agrupació Europeista' que la penya gracienca havia posat en joc per a aquest duel.

EUROPA (Entrenat per Pep Rovira i Alfonso Gallardo) format per: Albarran, Badia, Delmàs, Francisco Gómez, Rodón, Jonathan, Poch, Surrallés, Sito Martínez, Iñaki, Conrad, Ruiz, Ángel Gómez, Berni, Pacha i Verdú.

ESPANYOL (Entrenat per Pedro Patón) format per: Fernando, Gómez, Patón, Samper, Pacha, Morón, Serrano, Blanco, Manel, 'Tintín' Márquez, Jaume Garcia, Óscar Sanchís, Gallardo, Zamora, Casado, Verdú i Sito Martínez.

ÀRBITRE: Abraham Martínez Sáez.

GOLS: 0-1 ('Tintín' Márquez, 22'); 0-2 (Surrallés -pp-, 42'); 1-2 (Ángel Gómez, 62'); 1-3 (Blanco, 63'); 1-4 (Manel, 66'); 2-4 (Morón -pp-, 75'); 2-5 (Blanco, 84'); 2-6 (Blanco, 87').

Segon dels dos amistosos per celebrar els 75 anys de la presència de l'Europa a Sardenya (1940-2015).

El RCD Espanyol ha guanyat el trofeu 'Agrupació Europeista' que la penya més antiga del club ha posat en joc per aquest duel.