Has tornat... i com has tornat, Arnau!

24 Agost 2022 Àngel Garreta
Arnau Vilamitjana celebra el gol del triomf Arnau Vilamitjana celebra el gol del triomf Àngel Garreta

L'Europa s'ha imposat al Badalona (0-1) amb gol d'Arnau Vilamitjana, qui avui tornava a un terreny de joc 556 dies després.

Amistós · 24/08/22 · 19 h. · Nou Mpal. Badalona · 150 espectadors

BADALONA
0 - 1 EUROPA

No es podia dibuixar millor el guió final del partit d'avui. Després de superar dues llargues lesions seguides, Arnau Vilamitjana ha tornat a vestir-se de curt i no només ha 'tornat a debutar' sinó que ho ha fet marcant el gol del triomf europeista a terreny de joc del Badalona de Tercera RFEF.

Els primers intents de gol han arribat d'hora. Al minut 4, Suzuki ho ha provat pels locals, refusant Joel Ruiz i la defensa en segona instància. Dos minuts després, opció per a Molins, però el seu xut des de la frontal ha marxat desviat. L'Europa s'ha fet amb la possessió, però al primer temps li ha faltat, en general (també pels badalonins), ritme i velocitat.

Al minut 12 ha arribat la més clara de l'Europa en una passada de Molins a Kilian que el davanter ha xutat fort i ha obligat el porter Froi a estirar-se i enviar a córner. A tocar dels 20 minuts, petit ensurt en una sortida fora l'àrea del porter Joel Ruiz que ha acabat sense conseqüències, amb la pilota marxant fora de porteria.

Quan corria el minut 39, els europeistes han reclamat un possible penal sobre Kilian. Un minut després, xut de Carlos des de la frontal que ha blocat bé el porter badaloní. Sense més accions a destacar s'ha arribat al descans del matx.

A la represa s'ha vist el tradicional reguitzell de canvis de tots dos equips, habituals en partits amistosos. Amb un 'segon Europa' diferent a la gespa, s'ha guanyat una mica més d'intensitat i velocitat a la represa, però no sempre constant en el temps.

Emocionant moment quan ha entrat Arnau Vilamitjana a la gespa per a tornar a recuperar sensacions de futbolista. Al minut 68, Joel Arimany n'ha tingut una de bona amb un xut creuat que ha marxat llepant el pal. Al minut 74, Vilamitjana es podria haver estrenat abans del seu decisiu gol en una centrada d'Arimany que Arnau, amb un subtil toc, ha enviat fora per poc.

Quan el matx semblava caminar cap a l'empat sense gols, Vilamitjana ha foradat la porteria rival en una acció on li ha arribat una pilota mig rebotada a la frontal de la petita i ha clavat el cuir al primer pal agafant el porter mig a contrapeu. El jugador s'ha dut les mans al cap com en un gest de no poder-s'ho creure i ha celebrat el gol amb els companys i la banqueta, que s'ha posat tota dempeus per aplaudir el seu company. El final del partit, un final perfecte.

BADALONA: Froi, Arnau, Edwin, Salcedo, Alavedra, Yassin, Fuster, Cobos, Suzuki, Marc Anglès i Zaid... Han completat el partit i la convocatòria: Adri Prado, Tati, Carlos, Batalla, Albert, Velasco, Bilal, Wallid, Miquel i Àlex Muñoz.

EUROPA: Joel Ruiz; Mario, Cano, Molins, Alberto, Nolla, Pau López, Castell, Kilian, Carlos i Manel... Han completat el partit i la convocatòria: Marc Vito, Sergi Pastells,Campeny, Galeano, Joel Arimany, Adri Gené, Aliaga, Vilamitjana, Aldabó, Gavarró i Morlans.

ÀRBITRE: Lluis Espallargas Casellas (Barcelona), assistit per Guillem Parera Gaspar i Alfonso García Cabo (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Aldabó (Europa).

GOL: 0-1 (Vilamitjana, 86').

Amistós de Pretemporada.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats (seguint el seu procés de recuperació).

Partit disputat gairebé sense sol però amb sensació de xafogor.

Cinquè partit de la pretemporada, tercer de caràcter amistós. Arnau Vilamitjana ha tornat a competir amb l'Europa 556 dies després de la seva lesió.