Imprimir aquesta pàgina

Els veterans de l'Europa i el Barça celebren els 75 anys de Sardenya

08 Desembre 2015 Fran Capell
Dos exjugadors de l'Europa, Delmàs i Landi, repartits entre els veterans dels dos equips Dos exjugadors de l'Europa, Delmàs i Landi, repartits entre els veterans dels dos equips Fran Capell

Els veterans d'Europa i Barça han obsequiat als espectadors presents al Nou Sardenya amb una pluja de gols (2-5), en un dels actes del 75è aniversari del camp escapulat. Retrobaments, bon rotllo i una gran festa del futbol amateur català.

Amistós de veterans · Celebració 75 anys Sardenya · 08/12/15 · 12 hores

2 - 5 BARCELONA

Abans de començar el matx, el capità del Barça, Sebastià Herrera, ha fet entrega al president de l'Europa d'una samarreta commemorativa del 75è aniversari del Nou Sardenya. El partit ha començat molt mogut. Molina ha estat caçat per darrera dins l'àrea i ell mateix s'ha encarregat d'executar el penal i posar el 0-1. Sito Martínez, molt actiu en la primera part, ha provat de sorprendre en vàries ocasions el porter blaugrana. L'atac europeista ha anat guanyant protagonisme i Isi feia una bona passada enrere però el xut de Sito Martínez sortia alt. Abans, però, hi ha hagut un gol anul·lat a Landi per falta al defensor al minut 12.

Al minut 14, Delmàs ha rebut una bona passada per banda esquerra i lliure de marca ha fet l'1-1. La resposta blaugrana no s'ha fet esperar i a la següent jugada l'exeuropeista Landi ha rematat al pal. L'Europa responia amb un cacau des de fora l'àrea amb una pilota que s'ha estavellat al travesser. L'actual tècnic escapulat, Albert Poch, ha entrat al minut 28 en substitució de Bufi, lesionat. El Barça ha passat a dominar en els darrers deu minuts i ha tingut vàries contres per poder marxar amb la victòria al descans, però la falta d'entesa en alguna ocasió i les bones aturades del porter escapulat ho han impedit.

La segona part ha començat amb un Barça que ha sortit decidit a trencar el matx el més aviat possible i en els primers deu minuts de la represa ha disposat d'innumerables ocasions que no s'han materialitzat. Delmàs al minut 55, ha intentat sorprendre per alt al també exporter europeista Joan Cañadas, avançat. A la següent jugada Reixach fill desfeia l'empat després de rebre una centrada des de banda dreta. Sense temps a poder reaccionar, Landi ha fet un bon gol després d'engaltar a ras de terra una centrada picada des de el mig del camp.

El Barça ha arribat molt en aquesta segona part i Landi ha xutat al travesser tan sols dos minuts abans a que Reixach sentenciés el matx amb l'1 a 4. L'Europa no s'ha donat per vençut i Delmàs ha marcat ajustat al pal, al minut 73. Protagonista pel recentment retirat capità amb un doblet. D'aquí al final del matx, l'Europa ha intentat penjar algunes boles a l'àrea, però Cañadas per alt s'ha mostrat segur. Matí de futbol entretingut i, per sobre de tot, d'homenatge.

EUROPA (Entrenat per Pep Rovira i Alfonso Gallardo) format per: Albarran, Miñana, Arturo, Endrino, Carmona, Xavi Lucas, Carvajal, Albert Poch, Vázquez, Francisco Gómez, Capella, Pau Clavero, Delmàs, Ros, Ángel Gómez, Raúl Verdú, Òscar Casasampere, Sito Martínez, Bufi, Caraltó i Isi Vila.

BARCELONA (Entrenat per Josep 'Cuca' Palau) format per: Óscar Rodón, Carles Gimeno, Jonathan Ortuño, Sebastián Herrera, Sergio Chavarría, Javier Gómez, “Landi”, Alberto Manga, Jordi Martínez, Xavi Molist, Javi Molina, Sergio García, Sergio Pérez, Joan Cañadas, Carles Reixach (fill), David Fuente, Sergio Martínez, Vicens Navarro i Manuel Luna.

ÀRBITRE: Lluís Companys.

GOLS: 0-1 (Molina- p-, 2’); 1-1 (Delmàs, 14’); 1-2 (Reixach, 56’); 1-3 (Landi, 60’); 1-4 (Reixach, 66’); 2-4 (Delmàs, 73’); 2-5 (Landi, 83’)

Primer dels dos amistosos per celebrar els 75 anys de la presència de l'Europa a Sardenya (1940-2015).

El FC Barcelona ha entregat una samarreta blaugrana a l'Europa amb el nom 'Nou Sardenya' a l'esquena i el dorsal 75.