La derrota no espatlla la festa del retorn a casa

19 Setembre 2020 Àngel Garreta
Una acció del duel d'aquesta tarda Una acció del duel d'aquesta tarda Àngel Garreta

Un gol del Manresa al minut 90 signa un 1-2 final a l'estadi en el retorn del Primer Equip al Nou Sardenya sis mesos i mig després.

Amistós Pretemporada · 19/09/20 · 18 hores · Estadi Nou Sardenya · 300 espectadors

1 - 2 MANRESA

Una derrota a pretemporada és totalment intrascendent. Perdre al darrer sospir del matx en una acció desafortunada no treu el somriure que s'ha amagat sota la mascareta de desenes i desenes d'europeistes que més de mig any després, han pogut presenciar dins l'estadi d'un partit del seu equip a casa.

Inici amb intent de domini de l'Europa però on les primeres ocasions han caigut del cantó visitant, ocasions alguna d'elles que el porter gracienc Sergio ha hagut de resoldre amb molt encert. Al quart d'hora, els visitants s'han avançat al marcador amb un xut d'Erik Rafael que, després de tocar en la cama d'un defensa escapulat, s'ha colat al fons de la porteria.

Ha reaccionat ràpid l'Europa... als dos minuts, córner al segon pal que remata en planxa Cano de cap a la xarxa del Manresa: 1-1 al marcador i tot tal com estava. Al minut 22, el davanter Arnau s'ha obert un trau a la parpella d'un ull i ha hagut de deixar el seu lloc al terreny de joc a un retornat Alfons Serra. L'Europa ha signat un molt bon primer temps però sense poder ampliar el marcador.

A la represa s'ha vist una tònica diferent, amb un Manresa més decidit, dominador i que ha buscat la porteria contrària en els primers instants. L'Europa, amb molts canvis -fet habitual en les pretemporades- i nous debutants de la base ha buscat la porteria contrària sense encert en l'arribada.

Als 60 minuts de joc, Sergio ha tornat a ser providencial aturant un xut potent de Noah Baffoe que semblava anar dins. Quan el xiulet de l'àrbitre estava a punt de fer sonar el final del partit, una falta a la frontal de l'àrea ha servit per a que, de nou, Erik Rafael fes un fort xut a porta. En aquesta ocasió el cuir ha fet un estrany a l'aire i això ha agafat a contrapeu Sergio, qui tot i intentar blocar amb les mans, ha vist com el cuir ha passat entre les gomes de les mans per acabar creuant la línia de gol en el darrer sospir.

EUROPA: Sergio, Guillen, Àlex Cano, Castell, Guti, Uri, Pau López, Varona, Ricki Vidal, Arnau (Alfons Serra, 22') i Albert Martí... També han jugat: Morlans, Alberto, Pol Aldabó, Alon, Kengo, Prats, Alfons Serra, Joan Castells i Marçal Boira.

MANRESA: Marc Vito, Amantini, Nil Pradas, Castanyer, Aleix Sánchez, Juli Serrano, Noah Baffoe, Izan Checa, Toni Sureda, Àlex Iglesias i Erik Rafael... També han jugat: Jordi De Sande, Marc Cuello, Óscar Pulido, Uri Pérez, Toldrà, Batista, Àlex Díaz i Moha.

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena (Barcelona), assistit per Guillem Parera Gaspar i Alberto Hernández Ortiz (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Amantini i Toni Sureda (Manresa).

GOLS: 0-1 (Erik Rafael, 15'); 1-1 (Àlex Cano, 17'); 1-2 (Erik Rafael, 90').

Quart amistós de la pretemporada 2020.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Sergi Pastells, Nolla, Briones, Èric, David Jiménez, Joan Marc i Miki Poveda (lesions/molèsties).

Bona sensació i bon clima per jugar el partit.

S'han estrenat per primera vegada amb la samarreta de l'Europa en partit amistós Pol Aldabó i Marçal Boira de l'Europa B.