La base: Infantil B i Juvenil C

13 Desembre 2018 Redacció
Celebració d'un gol de l'Infantil B Celebració d'un gol de l'Infantil B Andrés Satan

El portal web del club continua la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips de Futbol Formatiu: torn d'Infantil B i Juvenil C.

Infantil B

Pels jugadors de la plantilla suposa el seu inici al futbol 11 després de la seva etapa en el format de futbol 7 i, així mateix, anar saltant les diferents categories fins donar un pas més en l'aprenentatge dels diferents conceptes del joc i la seva formació com a jugadors d'equip. Moltes són les diferències en aquest pas, des del número de jugadors de la plantilla, el tipus de camp, el canvi de tamany de la pilota, els metres a recòrrer, la dificultat que es troben al jugar contra equips que són d'un any més grans dins de la seva lliga, etc.

És, per tant, un gran canvi que han d'anar assimilant amb el pas del temps. Aquest equip juga a la Primera Divisió d'infantils al grup 2. Els 19 jugadors que conformen la plantilla són nascuts al 2006. Ara mateix l'Infantil B, després de les deu primeres jornades, es troba situat 6è amb 16 punts i ja ha guanyat 5 partits. En aquesta etapa de formació, però, cal incidir en l'aprenentatge continuat, ple de nous conceptes, en la relació amb els companys i entrenadors, en el respecte i també en els hàbits diaris que ajudaran a la formació del jugador.

No hem d'oblidar que són nens i que la part de passar-s'ho bé ha d'estar molt present. Estem davant d'un grup molt cohesionat i que fa que es treballi en un clima molt positiu entre els jugadors i entrenadors. EDels 19 jugadors, fins a 14 són sortits de l'Escola no federada del club. La plantilla està composada per dos porters, en Isaac (que és la seva primera temporada al club) i en Joan (que ve directament de l'Escola de l'Europa). Els defenses són Bruno, David, Pol (l'any passat a l'Aleví A) en Marc Romero (2a temporada al club), Alejandro (que ha tornat al club) i Domènec. Els mitjos són Josep i Tomàs (l'any passat a l'Aleví B), Marc Ariza, Marc Boada, Cesc, Leo i Hugo, que jugaven la temporada passada a l'Aleví A. Finalment els davanters són Guille (de l'Aleví A), Pol Marchuet, Roger Margalef i Joel (que provenen de l'Aleví B).


181213 base I

 

L'equip només ha incorporat tres jugadors de fora del club, fet que fa que sigui més fàcil treballar el dia a dia. El seu entrenador, Pablo Tramullas, una persona de club que també ha passat per moltes categories com a jugador del Futbol Formatiu, treballa junt amb els seus ajudants Jordi Borrull i Marc Bernaldo, que van ser companys en els equips de la base, fent bones temporades amb algun campionat i ascens. Ara tots tres ja duen 3-4 temporades compaginant els estudis, la feina i el futbol. És la seva segona temporada amb l'Infantil B. També aquest any els acompanya Álvaro López, qui també ha passat per la base com a jugador i ara inicia el seu primer any com a entrenador.

En Pablo comenta que l'evolució és positiva, ja que els jugadors cada cop s'entenen millor. "Els propis entrenadors coneixem com és cada nen i van adaptant-se a les pròpies dimensions del joc, a interactuar amb els companys dins del camp ocupant racionalment els espais, etc. Hi ha molts canvis per a ells, però la seva evolució com a grup és ascendent i a un ritme molt ràpid", comenta el tècnic, el qual remarca que "un primer any de futbol 11 pels nens és complicat, però alhora l'avantatge de la facilitat que tenen d'adaptar-se ho fa més senzill. És obvi que estem en els canvis físics que per edat toca en l'etapa infantil entre els 12-14 anys. Aquestes diferències dins la categoria es noten molt, com quan s'utilitza el físic per buscar un joc més directe i anar a les disputes. Aquí, lògicament, l'equip ho pateix més".

Tramullas argumenta que "cal combatre aquests inconvenients per seguir formant i trobant la manera de contrarestar aquest tipus de joc o qualsevol altre amb la nostre manera de jugar, on intentem que els jugadors es relacionin dins del camp, ocupin bé els espais i interpretin el joc decidint les millors opcions. Per això intentem entrenar els conceptes, que la pilota sigui la protagonista i buscant que el jugador pensi, s'equivoqui o encerti, però que li suposi un aprenentatge". Preguntat sobre els objectius, l'entrenador admet que "no ens marquem un objectiu esportiu, ni la direcció esportiva ens ho diu. En aquesta etapa els jugadors s'ho han de passar bé, han de gaudir entrenant i jugant. És un any important per posar les bases pel futur i així ens prenem aquest repte".

 

Juvenil C

El tercer equip juvenil de l'entitat ja forma part de l'etapa de competició dins del que és el futbol de base, ocupant el primer any dels tres que composen l'etapa de juvenils. El 'C' competeix sempre a la difícil categoria Preferent, en aquest cas al grup 3 dels quatre grups que té aquesta categoria. Un grup que agrupa equips de la zona de Lleida, Manresa, Vallès i Barcelona. Grup sempre difícil, ja que es troben equips que, en altres entitats, són el primer equip juvenil del club.

La Preferent en divisió juvenil és una categoria que canvia totalment respecte la Divisió d'Honor o Preferent cadet. El Juvenil C està composat per 19 jugadors: els jugadors de la casa, que es van iniciar a l'Escola no federada del club, són Marc Pueyo, Victor Ibar, Marti Pesquer, Victor Gonzalez, Joel Verdú, Uri Casas i Adri Madueño. També està Adri Ortega, qui sortint de l'Escola del club a cadets va marxar a la Damm i aquest any torna a vestir l'escapulada, així com Ferran González, que es va incorporar la temporada passada. Els jugadors nous d'aquest any són:Raul Otton, Pablo Romero, Èric Ortega, Isma Valentin, Arnau Pons, Pau Santanach, Roc Carles, Oriol Pons, Ivan de la Cruz i Èric Iglesias.

Pels entrenadors, amb Jordi Puig al capdavant, és la seva tercera temporada portant el juvenil de primer any. En Jordi és una persona ja amb experiència, que coneix la categoria i sap com treure rendiment als jugadors perquè cada dia tinguin una millora i rendiment positiu. Al seu costat, desde fa dues temporadas, en Fran Güells, també amb experiència i que es complementen molt bé. Completa el cos tècnic Maxi. Tots tres gestionen una plantilla compensada sobre el camp i que, des de mitjans d'agost, treballar per fer-se com equip i adaptar-se el millor possible per poder competir conjuntament cada cap de setmana.


181213 base J

 

Ara mateix l'equip ha jugat 12 partits i està en la desena posició amb quinze punts. A nivell esportiu, el seu objectiu principal és la permanència, un repte sempre difícil per com és la categoria, pel tipus de rival i perquè l'equip està composat per la totalitat de primer any, tret que només comparteixen Europa i Jabac. En Jordi ens comenta que "l'inici de temporada ha estat difícil a nivell de resultats, donat que aquesta etapa és nova pels jugadors d'un equip que també són la meitat nous i que, per tan,t necessiten tots un proces d'adaptació. Ara bé, estem molt contents de poder entrenar aquest grup que cada entrenament tenen una gran implicació i veiem una evolució positiva que ajuda poc a poc a estar millor sobre el camp i tenir millors resultats".

El tècnic afirma que el Juvenil C és "un dels pocs equips que competeix amb una plantilla de primer any de juvenils i això ho assumim com un repte gran, ja que cada setmana hem de jugar contra equips més desenvolupats físicament i ens força a estar bé en defensa, juntar-nos bé per ajudar-nos i ser més sòlids i amb pilota tenir les coses clares, intentar jugar ràpid i evitar el joc que pugui beneficiar els altres equips". L'entrenador admet que l'equip juga en "una categoria exigent pels jugadors, però que han d'aprofitar per desenvolupar-se, per iniciar-se en una etapa de juvenils on segur que ells mateixos han vist moltes coses diferents de l'etapa de cadets".

Pel que fa als objectius, Puig considera que "van encaminats a dos ben clars: un primer esportiu, on el club li dona importància aquest equip per mantenir la categoria i poder tenir jugadors que surten de cadets en una categoria exigent perquè després el pas al Juvenil B o fins i tot al Juvenil A sigui més fàcil. Ens marquem esportivament, la permanència. Personalment vols intentar superar la fita de la temporada passada quant a resultats i joc. El segon objectiu, entendre que estem formant jugadors i aquests nanos tenen molt de marge per tal de poder millorar- Esperem que molts puguin tenir l'oportunitat d´estar l'any vinent al Juvenil B com a mínim".

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics