agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

Revisió dental als primers equips del club

03 Novembre 2017 Redacció
L'Europa a les portes de la clínica L'Europa a les portes de la clínica Àngel Garreta

La col·laboració entre el club i la Clínica Dental Josep Maria Clemente va dur les primeres plantilles del club a revisar la salut bucal.

Tenir una boca sana ajuda a millorar el rendiment esportiu i, a la inversa, una bona pràctica esportiva pot tenir efectes beneficiosos en la salut. De totes maneres, la pràctica d’alguns esports pot afectar, en ocasions, a les dents i genives i, de retruc, perjudiquen els músculs, el rendiment esportiu i/o influeixen sobre malalties cardiovasculars.

Els esportistes d’elit no acostumen, en general, a tenir una bona salut bucal. Els principals problemes són: inflamacions de les genives, càries pel tipus d’alimentació, traumatismes, desgast per l’estrès... Tot plegat pot provocar alteracions de l’articulació de la mandíbula que poden afectar a l’estabilitat del cos i a la qualitat de la son. Una bona cura de la salut bucal aportarà múltiples beneficis en el rendiment esportiu. La Junta Directiva del CE Europa, d'acord amb la Clínica Dental Josep Maria Clemente, col·laborador 'soci 1907' de l'entitat, va fer una revisió bucal als jugadors de les primeres plantilles.

Entre altres coses es va realitzar als jugadors una radiografia de tota la boca (ortopantomografia), un qüestionari dental sobre antecedents i hàbits d’higiene, quant temps feia que s’havien fet la darrera revisió revisió i, tot seguit, una inspecció acurada de la cavitat bucal. Els resultats van ser semblants als d’altres grups d’esportistes:

• Inflamació de les genives: 50%
• Raspallar-se les dents entre 2 i 3 cops al dia: 80%
• Última visita al dentista en menys d’un any (33%), entre un i dos anys (33%) i més de dos anys (33%)
• Alteració de l’articulació temporomandibular (ATM): 50%

Com a conclusió es pot dir que, encara que la salut bucal dels jugadors dels primers equips del nostre club no és del tot dolenta, sí que es pot millorar. Els serveis mèdics dels clubs de futbol professionals haurien de tenir en compte la salut bucal dels seus jugadors com una àrea mes de control important de la seva salut. L'Europa és doncs, pioner entre els modestos en aplicar també aquest control de salut al marge dels habituals de la pràctica futbolística.

La Clínica Dental Josep Maria Clemente (Ronda del General Mitre, 190) ofereix els seus serveis a jugadors, familiars i socis del CE Europa a preu especial per ser membres del club escapulat.