Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Presentat el llibre 'Bàsquet, 100 anys' en l'acte de cloenda del centenari

11 Febrer 2023 Àngel Garreta
Foto de família amb els clubs de Gràcia Foto de família amb els clubs de Gràcia Àngel Garreta

El Club Esportiu Europa reuneix a la representació del bàsquet gracienc per tancar els actes de celebració dels cent anys del primer partit.

El 8 de desembre del 1922 l'Europa i el Laietà van jugar el que es considera, oficialment, el primer partit de bàsquet de Catalunya i de l'estat. El passat 8 de desembre del 2022 se'n van celebrar 100 anys amb l'estrena d'un documental de producció pròpia i un llibre recopilatori de la història i els resultats de l'Europa que es va estrenar en format digital.

Ahir, a la Sala Gran dels Lluïsos de Gràcia, es va presentar el llibre en format físic i es va gaudir d'una projecció del documental i un col·loqui sobre la història de l'esport de la cistella. Aquest va ser, per part de l'Europa, l'acte de cloenda de les celebracions del centenari del primer partit de bàsquet.

Amb la presència de la representació dels clubs de bàsquet de Gràcia, directius del club, socis i interessats en el món de la cistella, l'acte, presentat pel periodista esportiu i europeista Jordi Robirosa, va comptar amb la presència a la taula de ponents de l'autor del llibre 'Bàsquet, 100 anys', el soci i historiador escapulat Xavier Vidal, així com Francesc Fernández, director del Centre d'Estudis de la Fundació del Bàsquet Català i Lluís Puyalto, historiador del bàsquet. Tots tres van protagonitzar una enriquidora i distreta xerrada plena d'anècdotes i històries del bàsquet.

L'acte, obert i tancat pel president del club, Víctor Martínez, va servir també per fer un reconeixement de la tasca de divulgació històrica del club en la figura d'en Xavier Vidal, qui va rebre de mans de Martínez una placa de record. Cada club assistent se'n va endur un llibre en una tarda plena de bàsquet i gracianisme.


El llibre, a la venda a oficines i de franc per a cada soci/sòcia

A partir del dilluns 13 de febrer, en horari d'oficina, cada soci/sòcia del CE Europa, identificant-se com a tal, podrà retirar un exemplar de franc del llibre. Per a la resta d'aficionats i interessats en obtenir-ne un exemplar, es podrà comprar per 10€.