La base: Juvenil B i Prebenjamí A

11 Abril 2019 Redacció
Una jugada del partit del Prebenjamí A contra el Martinenc Una jugada del partit del Prebenjamí A contra el Martinenc Arxiu CE Europa (Xavier Massó)

El portal web del club finalitza la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips formatius: torn per Juvenil B i Prebenjamí A.

Juvenil B

El segon equip juvenil del club juga al grup 4 de Preferent. Actualment habita la zona mitja de la classificació d'una lliga que només té per endavant 4 jornades per acabar la temporada. Quant a resultats l'exercici esportiu 2018/2019 ha resultat irregular, donat que un dels objectius de la temporada era estar a tocar de les places que ocupen la part alta de la taula. En moments determinants no s'ha pogut aconseguir i l'equip no s'ha mostrat encertat.

Ara resta acabar la temporada de la millor manera i així s'ho ha proposat el grup en aquests darrers partits: poder competir al màxim, sumar quants més punts i millor i, si és possible, millorar alguna posició a la classificació. Pel que fa al joc, és un equip que ha intentat sortir des del darrere, proposant diferents variants, però sempre amb la intenció de treure la pilota el millor possible i amb criteri, generant les màximes ocasions de gol.

En alguns moments ha faltat encert i altres més fiabilitat en el joc, però l'equip ha intentat ser fidel a una manera de ser i jugar, tal com ha entrenat en el dia a dia. La del Juvenil B és una plantilla àmplia on alguns jugadors han marxat per diferents circumstàncies. De la plantilla que acabarà la temporada, la majoria són de segon any de juvenils, alguns de darrer any i un que és el seu primer any. És un grup generalment de la casa, on molts han sortit de l'Escola, passant per tots els equips federats, com són Jaume Salvadó, Fran Tresens, Marc Torrellas, Àlex Torrellas, Jan Vergés, Carles Ricart i Pep Rafels. Altres van venir al club fa moltes temporades i ja duen anys competint amb l'escapulada com són Pepe Ollé, Víctor Vilajosana, Dani Gonzálbez, Pol Aldabó, Pol Morlans, Marc Roura, Gerard Garcia, Yair Trachtenberg, Víctor Cosa i Pau Cabeza. S'hi suma el fitxatge d'aquesta temporada, en Cristian Juárez.

Alguns finalitzen etapa juvenil aquesta temporada com Pep Rafels o Carles Ricart, que han transcorregut tot el seu futbol de base dins el club, factor amb molt mèrit i que és d'agraïr. Víctor Vilajosana també finalitza etapa, havent arribat fins aquí des d'infantil de primer any.


190411 base A

 

Prebenjamí A

L'equip A dels prebenjamins de la casa està competint al grup 15. Per a molts dels jugadors és un segon any en aquesta categoria, on enguany estan quarts classificats. Tot i això, en aquests nivells els resultats són l'element menys important, donat que cal donar importància a altres aspectes que ajudin a la progressió i aprenentatge del jugador. Aquest equip està composat per 9 jugadors, dels quals 7 són jugadors que la temporada passada van formar part del Prebenjamí C: Romeo Brindesi, Roc Urgellés, Marc Soley, Hug Mur, Héctor Marí, Narcís Roser i Sebastian Castañeda.

Les dues incorporacions arriben de l'Escola: Jared Conill i Marc Guerrero. L'equip entrena dos dies per setmana i competeix el cap de setmana en un grup igualat, on cada partit s'intenta posar en pràctica allò que s'ha entrenat. L'equip està cada vegada més cohesionat en la manera de jugar i d'entendre què s'ha de fer en cada moment. És un grup al qual li agrada treballar i s'ho passa molt bé, aprenent cada dia al costat dels seus tècnics. L'equip progressa per tal que el pas a benjamí sigui donat d'una bona manera, amb els continguts i objectius que es treballin ja assolits i així poder evolucionar la temporada vinent fent el que més els hi agrada.

Aquesta és una etapa important pel nen i que dona molta confiança, aprenent equivocant-se i donant importància als hàbits de grup: saludar-se, respectar el company, rival i entrenadors, ajudar-se mutuament i tenint present l'esforç i la concentració en el dia a dia. Així, els jugadors arriben al camp amb ganes de gaudir, entrenar i estar amb els seus companys.


190411 base B