agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

Dol per la mort de l'exjugador Aguirre

06 Abril 2018 Redacció
Aguirre, un dels noms propis de l'Europa de l'ascens a Segona Aguirre, un dels noms propis de l'Europa de l'ascens a Segona Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Als 85 anys ens deixa un dels noms propis de l'ascens de l'Europa a Segona la temporada 1962/1963, Ángel de Tomás Aguirre.

D'orígen vasc (nascut a Irún el dia 1 de març de 1933), Aguirre va fitxar per l'Europa procedent del Tenerife la temporada 1962/1963, la de la segona promoció d'ascens consecutiva per intentar assolir la divisió de plata del futbol estatal i que serà recordada com una de les més importants de la història del club, aconseguint en la promoció aquesta somiada fita.

Amb la samarreta escapulada va disputar 32 partits d'aquella temporada, convertint-se en indiscutible. Al llarg de la seva trajectòria va defensar els colors del Granollers, Sabadell i Espanyol, entre d'altes. En els temps recents, Aguirre va ser protagonista en el marc de diversos homenatges europeistes, convertint-se en un dels entrevistats-relators d'aquella temporada al documental del Centenari dirigit per Carles Balagué. Posteriorment, va participar el 19 de maig del 2013 en l'homenatge que el club va fer a aquella generació, tornant a trepitjar la gespa del Nou Sardenya al costat d'una representació de jugadors de l'època.

El darrer contacte d'Aguirre amb l'Europa va tenir lloc aquesta temporada al partit de la primera volta davant el Granollers, equip de la seva ciutat de residència i, curiosament, rival del proper diumenge a l'estadi Nou Sardenya. Aguirre va presenciar el Granollers-Europa del passat 5 de novembre. El seu enterrament tindrà lloc demà dissabte, 7 d'abril, a les 11:30 del matí a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. El club vol transmetre, des d'aquestes línies, el seu condol a la família i amics d'Aguirre.


180406 aguirre S
Aguirre visitant l'exposició a l'estadi de la plantilla 1962/1963 al costat de Rosa Ventura, la seva esposa

180406 aguirre 1Prenent la paraula en el dinar-homenatge a la plantilla de l'ascens a Segona Divisió

180406 aguirre 2
Aguirre (ajupit, 2n per la dreta) formant amb l'històric equip que va golejar 6-2 el Caudal i va ascendir