agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

Com quedarà l'estadi?

30 Setembre 2014
Com quedarà l'estadi? La gespa no serà 100% practicable fins dimecres a la tarda

Les obres que han deixat 61 inhabilitat el Nou Sardenya arriben a les seves hores finals d'intervenció. En un ràpid cop d'ull res no semblarà variar, però l'estadi presentarà petites novetats de dimensions i distribució d'espais que tot seguit repassem, de forma visual, en aquest article.

Resoldre els problemes de filtració d'aigua a les instal·lacions inferiors del Nou Sardenya ha estat l'objecte de l'obra, però altres elements paral·lels tindran una afectació directa del resultat final. Un cop finalitzades totes les intervencions, el Nou Sardenya tindrà:

1) Més separació lateral: El rectangle de joc mantindrà la mateixa distància des de les línies de fons a les valles de públic, però guanyarà espai des de les línies de banda al lateral (per un cantó) i a la tribuna baixa (per l'altre). Si bé les dimensions de joc seran les mateixes, els jugadors no tindran la valla de separació tant al damunt i podran, fins i tot, tenir mig metre més d'espai per apurar la frenada de les curses quan intentin, per exemple, salvar una pilota que surti per fora de banda.

2) Noves banquetes: La reforma de la zona de banquetes ha suposat guanyar un seient més. Ara podran seure a la banqueta 9 persones enlloc de les 8 que podien fer-ho fins ara.

3) Millor visibilitat des de tribuna: El fet de retirar mig metre enrere les valles del límit de la graderia permetrà, des de la tribuna alta, veure millor el lateral de joc de la tribuna baixa i guanyar, per exemple, visibilitat dels córners. Hi sortiran guanyant els espectadors i també els angles de les càmeres de TV.

4) Pas més ample per la zona de bar: Una de les intervencions paral·leles que s'han efectuat ha afectat la sortida del bar del Nou Sardenya. Ara es guanya gairebé un metre de distància entre la porta del bar i la barana delimitadora exterior. Això permetrà dues coses: d'una banda, una col·locació de taules exterior mès còmode i, de l'altra, un pas de persones més ampli i fluid.

5) Més zona d'acomodació de fotògrafs: A nivell periodístic, una de les limitacions més grans que ha presentat el Nou Sardenya des de la seva construcció és la situació dels fotògrafs a peu de camp. L'estret marge entre la línia de fons i les valles laterals no permetia, fins ara, que una persona estigués ocupant aquell espai, obligant-la a quedar-se a la zona del túnel de vestidors o directament als gols. Ara, amb la separació de les valles, els fotògrafs es podran acomodar, principalment, al llarg del peu de camp de la zona lateral.