Rivals 2015/2016: Palamós (part 1)

27 Novembre 2015 Carles Garcia
Jugada de l'Europa-Palamós de la temporada anterior Jugada de l'Europa-Palamós de la temporada anterior Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Quan aquí encara no hi havia ningú van aparèixer els dinosaures. Una espècie de llangardaixos gegants que van poblar la Terra durant milers d'anys. Uns bitxos que, de cop, es van extingir. La primera espècie reconeguda com a desapareguda.

 LLIGA · Jornada 16 · EUROPA - PALAMÓS · 29 de novembre · 12 hores · Estadi Nou Sardenya


He arribat "prímens"

Fa milions d'anys que el T-Rex no habita la Terra, però no podem evitar pensar en ell com el primer conqueridor. Una espècie d'Atila que es menjava els diplodocus i instaurava la seva llei del terror. Després dels dinosaures vam aparèixer els humans. Primer va arribar el descobriment del foc (que ja m’agradaria a mi saber què carai feia el seu descobridor), i després van arribar les primeres civilitzacions. Probablement els egipcis deurien inventar alguna espècie de joc col·lectiu que es retransmetria en missatges jeroglífics de 140 símbols, però el futbol trigaria uns quants segles més en arribar.

A Catalunya, el primer lloc on va formar-se un club va ser a la vora de la Costa Brava (a la segona volta, si de cas, parlem del nom d'aquestes platges). El nostre proper rival, el Palamós, va ser el primer en arribar. El T-Rex del futbol. El degà (res a veure amb l'impressionista francès de cognom similar, per cert). Tot i això, el Palamós no és un dels clubs amb els que més cops ens hem enfrontat. De fet, en 108 anys, només ens hem creuat 36 vegades (us acabo de regalar una resposta del Quizz). Això sí, d’alguns dels darrers enfrontaments en tenim bons records. Sense anar més lluny, el 0-0 que fa tres temporades ens donava la classificació matemàtica pel play-off, després de catorze anys. Recordo que aquell dia no vaig ser al camp perquè em vaig passar el matí dormint després de treballar tota la nit (sí, he dit treballar).

Aquella mateixa temporada també vam trencar el malefici del Nou Municipal palamosí i els vam guanyar 1-3. Els dos primers gols d’Óscar Muñoz amb l’escapulada! L'any passat, el partit es va allargar per una lesió desgraciada que, per sort, va acabar bé, però que ens va tallar un inici de partit memorable. Possiblement, els millors 10 minuts de l'Europa de Dólera. Els jugadors van saber refer-se del cop (i dels 22 minuts d'afegit a la primera part) i van aixecar un partit que va deixar de ser important.

Aquesta vegada, el Palamós arriba a casa nostra amb dos punts d'avantatge i havent sumat més punts a domicili que els que nosaltres hem pogut treure a casa (9-10). De fet, els palamosins s'han embutxacat tres victòries en vuit desplaçaments, i ben segur que voldran la quarta. De l'Europa dependrà evitar les intencions del degà i allargar els bons records contra aquest club tan emblemàtic a Catalunya. Capgirar la truita contra el Palamós seria un bon punt de partida per iniciar la remuntada.

acidH TEB SpecialOlympics