Rivals 2015/2016: Júpiter (part 2)

Darrer derbi de la temporada Darrer derbi de la temporada Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

No sé si us n’haureu adonat, però aquesta setmana (gairebé) tothom parlava de dracs, nans, una bruixa vermella i d’un tron de ferro. D’aquella ficció audiovisual coneguda com Joc de Trons, que ha teletransportat el món sencer cap a una fictícia edat mitjana i les seves guerres cos a cos.

 LLIGA · Jornada 36 · EUROPA - JÚPITER · 1 de maig · 18 hores · Estadi Nou Sardenya


"Valar Dohaeris"

Lluny de la (falsa) violència que desencadena una sèrie de televisió, la Tercera Divisió també ha arribat al seu punt més guerrer. És aquell moment en què, tot i no haver-hi nans ni dracs, moltíssima gent hi està pendent perquè en poc menys de 10 camps de futbol s’hi desenvolupa una lluita ferotge per ocupar una cadira al play-off, al costat del tron de ferro del campió. Una plaça que permet somniar en arribar molt amunt just a les portes de l’estiu.

Mentrestant, en un altre punt, molts equips escuren, en un mar de flames, les seves possibilitats de quedar-se a la seva terra, el grup cinquè, durant un regnat més, per estar ben calents quan arribi l’hivern. A Gràcia, l’estratègia per aconseguir la cadira del play-off està ben traçada i es desenvolupa pel bon camí. Tot i això, lluny d’haver acabat aquesta guerra, diumenge es presenta al camp de batalla un vell conegut. Aquell rival contra qui tantes vegades ens hem enfrontat i amb qui tantes bogeries hem fet plegats. Amb el Júpiter hem protagonitzat un partit descomunalment torrat, amb un 4-5 que encara porta cua. O anant més lluny, amb un 9-2 al Nou Sardenya que vam començar perdent 0-2, però que va acabar amb tal èxit que al bar de la Chus s’ha recordat sempre a les parets.

Els abanderats escapulats no han caigut en cap de les últimes 20 batalles i han traçat una línia ascendent cap a la glòria. Diumenge es podria rematar la feina, si algun altre rival directe no guanya el seu partit i Gràcia torna alçar la veu per cantar una victòria. En una categoria tan exigent i amb tants canvis, no és senzill ser a dalt quatre temporades consecutives, i encara menys arribant en el bon estat de forma en què arriba l’equip aquest curs. El Júpiter duu una trajectòria irregular, però a La Verneda ens va ensenyar la seva capacitat per espantar-nos i deixar-nos ferits de gravetat.

Per sort, la reacció va ser bona i va arribar a temps (i com ho vam celebrar!), però en aquest punt del torneig, enmig d’aquesta lluita de tots contra tots, hem de reservar el cor pel que ha de venir d’aquí a tres setmanes. Ho tenim a tocar. Agafem-ho tots junts omplint el Nou Sardenya en l’últim derbi de l’any.

 

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell