Imprimir aquesta pàgina

Rivals 2015/2016: Gavà (part 1)

13 Novembre 2015 Carles Garcia
Nils, contra el Gavà en el partit al Nou Sardenya de la temporada passada Nils, contra el Gavà en el partit al Nou Sardenya de la temporada passada Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

De vegades tinc tendència a viatjar enrere en el temps (de forma mental, vull dir. Tant de bo pogués anar a veure els dinosaures) i recordar històries que m’explicaven de petit. N’hi havia una que m’agradava molt: era la d'‘El sastre valent’.

 LLIGA · Jornada 14 · EUROPA-GAVÀ · 15 de novembre · 12 hores · Estadi Nou Sardenya


SET d'un sol cop!

No tenia gaire més aventures que en ‘Patufet’ o ‘Les SET cabretes i el llop’, però em feia especial gràcia la cinta que el sastre es va brodar després de carregar-se SET mosques d’una revolada. En ella s’hi podia llegir la que probablement sigui una de les millors deu cites de la història: “SET d’un sol cop!”. Això m’ha fet plantejar-me la quantitat de coses importants duen aquest número: El SET de la sort, el mes de SETembre, la SETmana Tràgica, el SET vermell de la ruleta i, fins i tot, cercant per Google he trobat el Riu SET i el Bar-Braseria SET.

Una altra cosa que coincideix és el nombre de jornades que acumulem sense guanyar. Més de la meitat, vaja. SET partits des de la golejada a Manlleu (aquell camp tan difícil històricament) fins avui. Fins al dia que, com en la segona jornada, i com en la meva ment malalta, tornem a viatjar enrere en el temps. Diumenge ens visita el Gavà, el darrer equip que Albert Poch va entrenar abans d’aterrar aquest estiu a l’Europa. Als de la premsa, que som uns energúmens, ens encanta rescatar sempre aquest tipus d’històries que vesteixen un partit de futbol d’una forma tan llampant com ‘El vestit nou de l’emperador’ (tot queda entre contes, avui).

Ens fa la sensació que tot plegat li dóna més emoció a la prèvia d’un duel que, només per la dinàmica del rival, ja és prou atractiu. El Gavà és tercer i té vuit punts més que l’Europa, especialment gràcies al bon inici de temporada, en què es va disparar cap a la part més alta de la classificació. De fet, podria acabar aquesta jornada compartint liderat. Però també fora de les places de play-off, perquè la competició està tan igualada que qualsevol acumulació de dos resultats bons poden catapultar un equip cap amunt.

Per iniciar les escalades mai no és tard, però cal mirar endins i confiar. Potser després del duel d’aquest diumenge guanyem una mica més d’aquesta confiança si aconseguim fer com el sastre i ens carreguem el mal regust de les darreres SET jornades, d’una revolada. Amb un dia magistral. D’un sol cop.

Articles més recents relacionats per etiquetes